Over Theaterwerkplaats Novalis

Theaterwerkplaats Novalis is een arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, met als uitgangspunt ontmoeting & verbinding met de samenleving. Daarnaast wil de theaterwerkplaats een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en ontdekken van talenten en de eigen persoonlijkheid. De ‘cliënten’ die theatermakers worden genoemd krijgen allerlei disciplines van theater aangeboden, te weten: decorbouw, kostuums, grime, zang, dans, spel, muziek en taal. Theaterwerkplaats Novalis vindt dat ieder persoon uniek is en wil de unieke mogelijkheden versterken en ontwikkelen door persoonlijke aandacht.

De theaterwerkplaats heeft als doel om een verbindende factor te zijn om participatie voor mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving mogelijk te maken. Dit wordt in het pand bereikt door kantoor- en vergaderruimten te verhuren. Er zijn flexruimtes, coachingsruimtes en vergader- en trainingsruimten beschikbaar. Daarnaast beschikt Theaterwerkplaats Novalis ook over een theaterzaal. Deze is onder andere beschikbaar voor congressen, voorstellingen en presentaties. Het doel en de uitgangspunten komen ook naar voren bij lunchcafé Lekkerbeetje waar mensen met én zonder een verstandelijke beperking werkzaam zijn.

Tijmen & Samantha met beide een miniatuur huisje in hun handen.

Over de “Makelaars” Tijmen & Samantha

Tijmen: “Ik vind het leuk, om naast te acteren iets anders te doen. Het zijn mooie huisjes. Ik hoop heel veel huisjes te verkopen, zodat we bij de theaterwerkplaats mooie voorstellingen kunnen maken van het geld. En dat iedereen komt kijken.”

Samantha: “Makelaar zijn doe ik vanuit liefde om de huisjes te verkopen, omdat ze schattig en mooi en klein zijn. Leuke huisjes om er een betoverende stad van te maken. Ik doe het ook uit liefde voor de theaterwerkplaats. U helpt zo de theaterwerkplaats. Wij kunnen onze mooie, betoverende, leuke stukken maken, die u kan komen bekijken. “